„България може“ стъпи в Пловдив с идеи за икономика и патриотизъм ВИДЕО и СНИМКИ

Image

ПловдивПрес

Идеи за икономика и патриотизъм представи в Пловдив председателят на Гражданско обединение „България може“ Кузман Илиев. Той организира среща-дискусия на тема „Демографската криза – причини и решения“, която продължи близо три часа.

В хотел „Йегерхоф“ тази вечер се събраха бизнесмени, представители на ВМРО, лекари и икономисти. Да чуят  идеите на Кузман Илиев дойдоха  председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, Александър Сиди – организационен секретар на ВМРО и бивш депутат, градският председател на партията и общински съветник Владимир Кисьов, бившият кмет и настоящ съветник Славчо Атанасов,  едрият земеделец Красимир Кумчев, Лилия Недева – директор дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив и други, предава репортер на ПловдивПрес.

„Искам да поговори затова накъде върви България. Пловдив е културна и духовна столица на страната и неслучайно пловдивчани имат голямо самочувствие, защото са дали много и имат право да изискват много. Поканил съм двама добри българи на срещата. Тук е  проф. Надя Миронова от УНСС, която може да говори много за управление на процеси, съмишленик е на идеята, че България може. Другият е Кезим Медев – талантлив млад човек, мениджър, със собствен бизнес. Човек, който се е докоснал до политиката, но е преценил, че няма смисъл да се занимава с това. Това не е добър сигнал, че ние, гражданите, се отказваме да правим каквото и да било в сферата на политическото и защитата на България, което показва, че някой ни е отнел себеуважението, честта и доблестта“, заяви в началото Кузман Илиев.

Проф. Надя Миронова е преподавател в УНСС в София, ръководител на катедра „Управление“ и декан на факултета „Управление и администрация“. „Тук съм в ролятата си на убеден последовател на Кузмен и активен член на движението „България мъже“.  Убедена съм, че България може да се справя по-добре с предизвикателствата си в днешния ден.  Надявам се да ви провокирам към един разговор в три посоки – какво е състоянието в областта на демографията към днешна дата, второ, да потърсим причините затова и трето, да съберем обща позиция затова какво може и какво трябва да се направи.  За 10 години ние, българите, сме намалели с 11% по статистика или с 855 000 души. Представете си като сме 6,5 милиона, след десетилетия ще останем под милион. Някои хора в залата ще бъдат живи по това време и ще са едни от малцината българи след 50-60 години. Това е социален процес, който само отбелязваме, тюхкаме се, но не правим нищо като общество. На второ място е проблемът със застаряването, което в европейски план е също негативен, при нас е повече от заплашителен по отношение на издръжката на социалната система. Прогнозира се нарастване в ЕС до 30% на хората над 65-годишна възраст, а в България този процент е вече станал 26%. Давате си сметка това по какъв начин се отразява на пазара на труда и работната сила, както и на развитието на бъдещите професии“, коментира проф. Миронова.

„От 2016 до 2022 година в Пловдив младите хора между 15 и 29-годишна възраст са намалели със 17,5%. Това е най-успешната индустриална зона, но няма млади хора. Не е икономически проблемът, това е проявлението. Европа генерално и България в частност успя да направи така, че нищо ценно не остана. Една личност няма как да е успешна, ако няма силен дух, пари и здраве. В България ни обясняват, че сме втора ръка хора и това успяха да ни го предадат след като Берлинската стена падна. А тези хубавци ние сме ги учили на християнство и сме имали три-четири веча преди тях възможност да четем, тези хора ни казват – вие сте полухора. Сблъсъкт между Запада и Изтока не е между Путин и Бадън. Сблъсъкт е между едни арогантни хора, които убиха Бог първо при тях и то свирепо. Христос, който създаде тази цивилизация, заточаве, че трябва да пазиш семейството си, рода си и цялото християнско семейство, тези хора го убиха и станаха атеисти,  възмути се  Кузман Илиев.

Според Кезим Медев това, което ни липсва като нация и общество, е обща посока и идеали, които сме загубили назад в годините и затова не се движим напред. „България е най-бързо изчезващата нация в света. От тази новина ме боли. Да започнем да използваме термина „демографска катастрофа“, когато си говорим за демографските проблеми на страната. България е държавата, една от първите в света, с най-висока смъртност и най-ниска раждаемост. В последните 20 -30 години толкова много е променила моралните си ценности, че семейството липсва като ценност. Все по-голяма част от младите хора казват, че не виждат смисъл да създават семейства. Срам ме е от това, че България ще загуби основното си население, обяви пред пловдивчани Кезим Медев.

Представители на малкия бизнес се оплакват, че не виждат светлина, че държавата им пречи и убива бизнеса им, заяви млад предприемач от ресторантьорския бранш.

Всички обичаме България, но си мразим държавата, защото тя ни пречи. Всеки се е сблъсквал с административни прегради, закони, които ни спират инициативата, подкрепи го проф. Миронова.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че държавата трябва да стимулира грамотната раждаемост. По думите му определен елит иска да управлява света. „Обясняват ни, че има нужда от световни корпорации, които най-справедливо ще разпределят благата. Тези, които смятат, че населението в света е вече много и изяждат техните блага. Хората, които стоят зад тази идеология, не са бедни или някакви идеалисти. Това са хора, които смятат, че благата на света им се полагат, защото вече са много богати. Нямат нужда от толкова много население и за да го намалят, трябва да ударят фундамента, възпроизводството. Ще има пандемии, Ковид, СПИН, войни – населението трябва да намелее. Едно от нещата е удряйки семейството, противопоставяйки мъжа и жената, създавайки една утопия, в която отричаш ценностната система на хората, било религията. Те са концентрирани върху християнството и атаките са не срещу исляма, будизма или индуизма, а срещу християнската идеология. Заради това е и унищожаването на образованието и създаването на тази несигурност, привличайки в Европа милиони мигранти. Когато имаш едно обезверено и заплашено общество, общество несигурно в своето икономическо бъдеще, как човек да се чувства сигурен и да създава семейство. 800 000 за 10 години са намалели българите. Ние сме дали повече жертви от тези във войната между САЩ и Русия в Украйна „, коментира Каракачанов.

По време на събитието бе представено и второто издание на книгата “България може сама“ с автор Кузман Илиев. В нея се посочват конкретни решения за изход от демографската криза, както и това как България може да е енергийно независима и да отстоява суверенитета и националната си сигурност.

Цялата статия на ПловдивПрес

Подкрепете “България може” като закупите книга от тук.

LIVE: България в окото на геополитическата буря

LIVE: България в окото на геополитическата буря

bulgariamozheMay 28, 20241 min read

КоментарНО с Кузман Илиев на живо Кузман Илиев се явява като независим кандидат на изборите за Европейски парламент с бюлетина…

“Може ли България да е независима?” – среща с гражданите в Троян

“Може ли България да е независима?” – среща с гражданите в Троян

bulgariamozheMay 28, 20241 min read

На 31 май председателят на гражданското обединение “България Може” Кузман Илиев ще посети град Троян, където ще се срещне с…

“Кой контролира парите на българите: лев или евро?” – дискусия с Кузман Илиев в гр. Ботевград

“Кой контролира парите на българите: лев или евро?” – дискусия с Кузман Илиев в гр. Ботевград

bulgariamozheMay 28, 20241 min read

Икономистът и председател на гражданската платформа “България може” Кузман Илиев гостува в Ботевград. На 29.05. 2024г. (сряда) в зала “Ботевград”…

LIVE: Кой контролира парите и живота ни?

LIVE: Кой контролира парите и живота ни?

bulgariamozheMay 17, 20241 min read

КоментарНО с Кузман Илиев на живо Кузман Илиев се явява като независим кандидат на изборите за Европейски парламент с бюлетина…

Кузман Илиев: Мой дълг като човек, следящ икономическите и политическите процеси, е да вляза в битка

Кузман Илиев: Мой дълг като човек, следящ икономическите и политическите процеси, е да вляза в битка

bulgariamozheMay 16, 20241 min read

Предаване: Пресечна точка, НОВА ТВ, 14.05.2024 г. Икономистът, анализатор и телевизионен водещ Кузман Илиев се кандидатира за независим депутат в Европейския парламент.…